Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Wide Karlo

Mahdolliset meriitit

  

Rekisterinumero VH15-029-0648 Säkäkorkeus 147 cm
Rotu saksalainen ratsuponi (28,61328125% ≈ 28,61%) Kasvattaja Weirdo Whiskeywhiskers
Väri tummanruunikko Omistaja Janella (VRL-14236)
Syntynyt 20.04.2015, 8-vuotias Koulutustaso, painotuslaji ko: VaB, re: 70 cm, me: ?, kouluratsastus

    Sukutaulu  •  Jälkeläiset  •  Luonnekuvaus  •  Kilpailutiedot  •  Päiväkirja  •  Copyrights

Sukutaulu

i. Naughty Victor

trak, rn, 172 cm

ii. Vigor Hexen

trak, rn, 171 cm

iii. Vladimir Rox

KRJ-ll

iie. Lavendel

KRJ-lll

ie. Narcissa Hexen

trak, trn, 170 cm

iei. Cirion Arandor

trak, mrn, 169 cm

iee. Nemesis PB

trak, trn, 169 cm

e. Kalastria Wide

sarp, rn, 142 cm

(57,2265625%)

ei. Keiffer Hexen

rp, trn, 139 cm

(50%)

eii. Kingston Falcon

trak, KRJ-l

eie. Nerian Foxey Lady

nf, KRJ-ll

ee. Romey Hexen

srp, rt, 145 cm

(64,453125%)

eei. Remy Luxus

rp, 143 cm

(78,90625%)

eee. Fiador Belv

sarp, rt, 142 cm

(50%)

Jälkeläiset

o/t. Varsan virallinen nimi s.00.00.0000 (e/i.emä/isä) Om. omistaja
o/t. Varsan virallinen nimi s.00.00.0000 (e/i.emä/isä) Om. omistaja
o/t. Varsan virallinen nimi s.00.00.0000 (e/i.emä/isä) Om. omistaja

Luonnekuvaus

Karlo on eloisa saksalainen ratsuponiori, jolla on selvästi ison pojan elkeitä - ori isottelee ja kovistelee kaikille aina tilaisuuden tullen, eikä sitä kiinnosta, onko kovistelun kohde ylempiarvoinen kuin Karlo itse. Usein ori ottaakin tarhassa selkäänsä lajitovereilta, jolloin se vetäytyy nolona omiin oloihinsa.

Hoitaessa Karlon kanssa saa olla todella tarkkana. Jos orille avautuu mahdollisuus paeta paikalta, lähtee herra liukkaasti kuin saippua pinkomaan karkuun - eikä sen kiinni saaminen ole aivan yksinkertaisimmasta päästä. Karlo on kuitenkin melkoinen herkkupylly, joten sille kannattaa antaa karsinaan heiniä hoitotoimenpiteiden ajaksi, sillä ruokaa poniori ei jätä. Ori on kiltti hoidettava, mutta eläväisen luonteensa vuoksi sillä on taipumus hääräillä aikansa kuluksi sinne ja tänne ja sekös vasta useita hoitajia raivostuttaakin.

Ratsuna Karlo on miellyttämisen haluinen, joten sen kanssa pääsee helposti yhteisymmärrykseen. Ori liikkuu reippaasti omalla moottorilla ja kuuntelee tarkasti ratsastajan pienimpiäkin apuja, kyseenalaistamatta niitä. Karlo on painotukseltaan kouluratsu, eikä lajivalinta tämän ponin kohdalla ole mennyt metsään. Ori on hämmästyttävän osaava ja näyttävä ja etenkin kilpailutilanteessa se peittoaa jopa puoliverisiä. Esteet ovat Karlolle lähinnä mielenvirkistys, joka ajaa asiansa oikein hyvin. Ori nauttii siitä, kun saa välillä mennä kovaa ja korkealta.

© Minja E

Kilpailutiedot

 

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.01 p.

Nopeus ja kestävyys: 0.00 p.

Kuuliaisuus ja luonne: 679.11 p.

Tahti ja irtonaisuus: 978.47 p.

Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p.

ERJ pisteet: 679.12p (vt. 2)

KRJ pisteet: 1657.58p (vt. 4)

KERJ pisteet: 0.01p (vt. 0)

VVJ pisteet: 679.11p (vt. 2)

Sijoituksia yhteensä: 7

Voittoja yhteensä: 2

PVM Paikka/Kutsu Sij/os Luokka Jaos
23.01.2016 Hervannan Oriasema 3/30 Vaativa B KRJ
22.01.2016 Hervannan Oriasema 4/30 Vaativa B KRJ
22.01.2016 Hervannan Oriasema 3/30 Vaativa B KRJ
21.01.2016 Hervannan Oriasema 1/30 Vaativa B KRJ
20.01.2016 Hervannan Oriasema 1/30 Vaativa B KRJ
17.01.2016 Hervannan Oriasema 3/30 Vaativa B KRJ
11.01.2016 Turmeltaja 2/30 Vaativa B KRJ

Päiväkirja

28.12.2015. Valmennus - Valmentaja: Ellen H

Janella ja ratsuponiori Karlo saapuivat maneesille hyvissä ajoin. Annoin parivaljakolle työksi verrytellä itsenäisesti, samalla kun katselin kaksikon menoa. Karlolla oli kaunis, pitkä, jokseenkin jopa liitävä asento ja se taipui kauniisti muotoon jo alkuverryttelyjen aikana. Kun kaksikko oli lämmitellyt rauhassa, aloitimme työskentelyn ravissa. Pyysin Janellaa kokoamaan orin ja naikkonen teki työtä käskettyä. "Seuraavaksi voltille ja sulkutaivutus", ohjeistin maneesin laidalta. "Pidätä, pidätä", neuvoin orin saadessa turhan paljon puhtia työskentelyyn. "Nyt se vie sinua, etkä sinä sitä. Näytä sille kuka määrää!", huikkasin kaksikolle. Janella teki pidätteitä ja menestyksekkään tapaan. Kun ori oli taas kuulolla, jatkoimme sulkutaivutuksia ravissa. Tämän jälkeen otimme pitkillä sivuilla koottua ravia. Laukannostot aloitimme ravista, sitemmin käynnistä ja lopuksi pysähdyksestä. Kokeilimme myös muutamaa laukanvaihtoa askeleella, jotka sujuivat Karlolta oikein hyvin. Hieno valmennettava ratsukko, teistä on vaikka ja mihin, sen uskon! :)

--------------------------------------------------------------------

03.01.2016. Valmennus - Valmentaja: Mila

Olin viikonpäivät valmentanut erilaisia hevosratsukoita, joten kun saavuin Savikkoon ja näin valmennettavan ratsukon, hymyilin tahtomattani. Tumma poni köpötteli kaviouraa pitkin reippain askelin ja näytti tottelevan ratsastajan käskyjä oikein hienosti.  Tervehdykset vaihdettuamme hieman utelin ratsukon taustoja, jotta pääsisin perille heidän tasostaan sekä ongelmakohdista.  Alkuun otimme taivutuksia sekä erikokoisia voltteja käynnissä, jonka jälkeen käskin nostamaan kootun ravin. Karlo nosti ravin mukisematta eikä myöskään lähtenyt rynnimään, vaan malttoi pysyä ravissa.  Ravissa otettiin kokoamisia, siirtymisiä sekä voltteja. Karlo kulki hienosti muodossa ja teki mitä käskettiinkin.  Avotaivutuksissa meno meinasi alkuun tökkiä, mutta oikeanlaisilla avuilla Karlo ymmärsi mitä siltä haluttiin ja taivutukset onnistuivat lopulta. Sulkutaivutukset onnistuivat huomattavasti paremmin kuin avotaivutukset ja kehuin ratsukkoa hienosta työstä. Laukkatyöskentelykään ei näyttänyt tuottavan ongelmia tälle ratsukolle. Ratsastajaa sain muistuttaa istunnasta, mutta kun se oli korjattu, meno näytti vallan mainiolta. Käskin nostamaan laukan jokaisella pitkällä sivulla, lyhyet mentäisiin ravia. Kun tämä meni niin kuin pitikin, käskin siirtyä ravista laukkaan ja toisin päin puolivälissä jokaista sivua.  Hienosti ratsukko jaksoi treenata valvovan silmäni alla enkä ollut laisinkaan pettynyt heidän työskentelyynsä. Muutama pikkuvirhe sattui, mutta ne nyt oli helposti korjattavissa. Karlo oli kyllä oikein mukavan oloinen ratsu, enkä ihmetellyt laisinkaan, kun Janella kertoi sen pärjäävän hyvin puoliveristen joukossa kouluratsastusluokissa.  Lopuksi otimme vielä taivutuksia ja väistöjä, jonka jälkeen Janella sai antaa ratsulleen pitkät ohjat ja tehdä loppuverryttelyt itsenäisesti.

--------------------------------------------------------------------

00.00.0000. Päiväkirjamerkintä - Kirjoittaja: kirjoittaja

text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text textvtext text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text

text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text

--------------------------------------------------------------------

Copyrights

Tekstit © Janella / kasvattaja / luonne Minja E.
Leiska © Piste VRL-11720
Hevosen kuvat © Hippos / Emilia Fager
Tämä on virtuaalihevonen || This is a sim game horse

©2020 Savikko - suntuubi.com